تأثیر رنگ سرد روکشهای جاده در کاهش دودرجهای دمای شهرها
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از یورو نیوز، استفاده از رنگ برای مقابله با اثر جزیره گرمایی شهری یافته جدیدی نیست، اما این آزمایش در دنیای واقعی میزان اثربخشی این شیوه را اثبات کرد.
محققان دانشگاه فناوری نانیانگ (NTU) در سنگاپور، سقف، دیوارها و روکشهای جادهای یک منطقه صنعتی در سنگاپور را با رنگ حاوی مواد افزودنی که گرمای خورشید را منعکس میکند، پوشش دادند.
این پژوهش که نخستین مورد در نوع خود است نشان داد رنگ میتواند ابزار مهمی در راحتتر کردن مناطق شهری برای کار و بازی در دنیایی باشد که روز به روز گرمتر میشود.
تاکنون، بیشتر مطالعات روی پوششهای رنگ سرد یا مبتنی بر شبیه سازی بوده و یا در مدلهای کوچک صورت گرفته است. این بار محققان سنگاپوری تصمیم گرفتند تاثیر آن را در دنیای واقعی بررسی کنند.
آنها با پوشش دادن یک منطقه از شهر با رنگ سرد توانستند دما و سطح راحتی را با یک منطقه همسایه که پوشش رنگی نداشت، مقایسه کنند.
محققان حرکت هوا، دمای سطح و هوا، رطوبت و پرتوی خورشیدی را طی دو ماه اندازه گیری کردند و دریافتند ناحیه پوشش دهی شده تا ۳۰ درصد کاهش گرمای آزاد شده از سطوح رنگی را نشان داد.
این باعث شد در گرمترین زمان روز هوای منطقه ۲ درجه سانتیگراد خنکتر باشد.
رنگ حاوی مواد افزودنی که گرمای خورشید را منعکس میکند، با موفقیت توانست جذب و انتشار حرارت سطح را کاهش دهد. سقفهایی با پوشش رنگ سرد ۵۰ درصد بیشتر نور خورشید را منعکس میکنند و در نتیجه در گرمترین زمان یک روز آفتابی در مقایسه با سقفهای معمولی تا ۴۰ درصد گرمای کمتری جذب میکنند.
این شیوه همچنین، تردد عابران پیاده را در این منطقه راحتتر کرد، زیرا حدود ۱.۵ درجه سانتیگراد خنکتر بود. سطح آسایش حرارتی افراد با استفاده از شاخص جهانی گرمای اقلیم اندازه گیری شد؛ شاخصی برای احساس دمای انسان در فضای باز که دما، رطوبت نسبی، تابش حرارتی و سرعت باد را در نظر میگیرد.
مجریان این طرح میگویند ما شواهدی را ارائه کرده ایم که نشان میدهد پوششهای رنگ سرد باعث کاهش تجمع گرما و کمک به خنک سازی محیط شهری میشوند.
این یافتهها میتواند برای شهرهایی که دنبال راهی سریع و ارزان برای مبارزه با اثرات مخرب و بدتر امواج گرما هستند، بسیار ارزشمند و کارآمد باشد و در مقایسه با سایر گزینهها که اجرای آنها به توسعه مجدد شهری نیاز دارد، تاثیر فوری بگذارد.
پژوهشگران میگویند: وقتی سازههای شهری میزان کمتری گرما جذب کنند، ساختمانها خنکتر میشوند و نیاز به سیستمهای تهویه مطبوع داخلی کاهش مییابد.
آنها افزودند: با گرم شدن کره زمین، مردم به طور فزایندهای به دنبال راههایی برای خنک ماندن خواهند بود. مطالعه ما تایید میکند که چگونه پوششهای رنگ سرد میتوانند یک استراتژی برای کاهش اثر جزیره گرمایی شهری در آینده باشند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Sustainable Cities and Society منتشر شده است.
انتهای پیام/